dimarts, 1 de desembre del 2009

Una història d'esperança i superació



Vull dedicar una entrada a parlar de la violència de gènere.


Són moltes les dones que a l'any moren a mans de les seves parelles. Moltes dones conviuen amb aquest problema dins a casa seva, i no són capaces o no poden demanar ajudar, expressar els seus sentiments, obrir-se a algu a explicar tot el que aquestes estant patint, i tot el que han d'aguantar.
Són molts els casos que hi ha, i molt pocs són expressats o denunciats.
Aquestes dones viuen en un dolor permanent dins al seu cor, és un problema molt greu, on cada dia escoltem casos a les notícies.
Els maltractaments no són sempre agressions físiques, ja que el seu objectiu no és causar una lesió inmediata sinó sotmetre a la persona sobre la qual s'excerceixen.
La violència domèstica es manifesta en forma d'agressions físiques, psíquiques o sexuals que causen un dany físic o psicològic i vulneren la llibertat de la dona. Les conseqüències de les agressions es barregen les unes amb les altres.

Voldria fer referència a un llibre, el qual em va marcar a molt, i que cada frase que llegia em quedava sense respiració, el llibre és: El precio del amor (como me enfrenté a los malos tratos).

Aquest llibre és una historia real, d'esperança i superació. Tracta d'una noia que de petita es portava malament per cridar l'atenció, va haver de passar la seva infancia amb un pare que maltractava a la seva dona, en ocasions a la mare de la dona. En aquesta família tot eren crits, malescares, maltractaments físics i psíquics.
Aquest matrimoni va fer que la vida d'aquesta noia fos convertida en un malson.
Més tard es va casar, quan tot just era una adolescent, però a la seva primera nit de casament, aquesta ja va ser maltractada. Aquest li deia que tots el que feia ho feia perquè l'estimava.
Després de molt de dolor, patiment continuu, viure en un infern continuament, aquesta noia va aconseguir trobar forces per fugir.
La seva vida llavors va començar a canviar i ser feliç.
Actualment és psicoterapèuta.

Us recomano el llibre, ja que com a futurs psicòlegs val la pena observar el comportament d'un maltractador, i les conseqüencies a la víctima.
Val la pena veure com una persona després de molt patir, troba forces per fugir i començar a ser feliç.

1 comentari: