dilluns, 5 d’octubre del 2009

Com educar els fills?

Comentari al video vist a fonaments de psicologia:
Mathew té cinc anys. Fa dos anys que no té un comportament adequat. Tot va començar quan aquest tenia tres anys, podríem relacionar aquest mal comportament amb el fet que als tres anys els seus pares es van separar, aquest potser debia percebre el malestar dels seus pares, seria una de les causes que explicaria el seu comportament.
Una de les coses que els pares feien malament, o d’una manera no adecuada, era que quan volien que el seu fill fes alguna cosa, li ordenaven amb crits des del principi, aquesta mesura era incorrecta, el que la psicòloga els va dir que havien de fer era demanar-li les coses, però sense ordenar i sense crits, ja que això feia que el nen encara es comportès pitjor.
La psicòloga va emprar el mètode educatiu de educació positiva. Aquesta els va dir als pares que quan el nen fes alguna cosa positiva, li havien d’enunciar, li havien de fer sentir que allò que havia fet estava bé. No només li havien de dir les coses dolentes, sinó també les bones, ja que això és el que l’anima a fer-ne més de bones i menys de dolentes.
Quan el nen feia alguna cosa malament o bé no la volia fer, només tenia dos oportunitats per canviar la seva conducta, la primera vegada li deien de forma amable, i la segona firmament, sinó ho feia el deixarien sol, això era una manera per ensenyar-li que el seu comportament tenia conseqüències.
Amb l’ajuda d’aquesta psicòloga els pares van aconseguir saber què era el millor i el pitjor per educar el seu fill i la manera com ho havien de fer perquè aquest fes cas i es comportès de manera adecuada.

Les meves conclusions desprès de veure aquest documental són les següents:

Els pares quan vulguin que el seu fill faci alguna cosa, el que han de fer és demanar-ho educadament, ja que d’aquesta manera el nen ho rebrà bonament i farà cas del que li diguin. Si per el contrari ho fan ordenant, el nen rep allò de mala manera i d’aquesta forma, farà menys cas de tot el que els seus pares li puguin dir o demanar.
També és molt important dir-li quan fa una cosa positiva, fer-li saber que allò que ha fet ho ha fet bé, de la mateixa manera que quan fa una cosa malament se’l renya i se li diu, doncs quan fa una cosa bona també se li ha de dir. Això fa que aquest agafi ànims i així vegui que quan fa una cosa bé els altres estan més contents amb ell.

2 comentaris:

  1. Està molt bé que reflexionis sobre el que anem fent i hi aprofundeixis.
    Ànims amb el blog, Mireia!

    ResponElimina
  2. Fantàstic, Mireia. M'agrada la teva sistemització de la informació. Molt clar i entenedor. Excel·lents reflexions.

    ResponElimina